Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Google предлага инструменти на основата на изкуствения интелект за над 200 български училища

Снимка: mon.bg

Пилотен проект между Министерството на образованието и науката и Google ще бъде приложен в над 200 училища, стана ясно след среща на министър Галин Цоков в Лондон с регионалните мениджъри на корпорацията за Европа, Африка и Близкия изток. В тези учебни заведения ще се използват най-новите инструменти на технологичния гигант в сферата на образованието, включително на основата на изкуствения интелект.


От Google обясниха, че използат функционалности на изкуствения интелект още от 2015 г. и в момента разработват нови решения за подпомагане на всекидневната работа на учителите. Актуалните инструменти икономисват средно по 10 часа седмично на преподавателите, но вероятно тези, които ще бъдат използвани в българските училища, ще допринасят за още повече спестено време.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12

Четири области все още са обхванати от пожари

Седем пожара горят в горски територии в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от Агенцията по горите. В община Хисаря набират доброволци за огнената стихия в селата Михилци и Иван Вазово. Макар че обстановката е много динамична,..

публикувано на 14.07.24 в 10:06

Ретро парад на автомобили в Кърджали

Автомобили и мотопеди с колекционерска стойност ще бъдат изложени днес в Кърджали в рамките на откриващия се Ретро авто парад. Ретро парадът е част от инициативата на община Кърджали “Дни на приятелството” и по традиция ще завърши с дефиле на..

публикувано на 14.07.24 в 07:00