Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Ива Христова:

До две седмици ще има пик на грипа

Снимка: Pixabay

Пикът на грипа у нас се очаква до седмица-две, след което ще настъпи плавно понижаване на случаите. Това прогнозира пред Нова тв доц. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. “Областите една по една ще започнат да излизат от грипна епидемия, но други ще влизат, така че ще имаме проблеми и през февруари”, добави тя.

В момента доминира грип А, а до месец вероятно ще се увеличат и случаите на грип В. “Грипът е много по-напред от Covid-19 и другите респираторни вируси. Много по-вероятно е да сме болни от грип, ако сме с температура, отколкото да имаме коронавирус или други респираторни заболявания”, обясни специалистът.

Осем области се намират в грипна епидемия – София-област, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Смолян, Габрово и Пазарджик.


 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Археолозите откриха богато погребение на тракийски войн от римската епоха

Ценни и уникални археологически находки са разкрити при разкопки в землището на тополовградското село Капитан Петко войвода, съобщи БТА. Археолозите под ръководството на Даниела Агре са се натъкнали на вероятна гробница на тракийски аристократ на римска..

публикувано на 22.08.24 в 14:34

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00
Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43