Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високите планински части не са подходящи за туризъм

Снимка: Dobrin Minkov

Във високите части на планините няма подходящи условия за туризъм, съобщи Планинската спасителна служба към Българския Червен кръст. Там се наблюдава вятър, ниска облачност и снеговалеж. Планинските спасители припомнят, че предишните дни по билата е имало доста силен вятър и това е довело до образуването на големи навявания.

За днес Националният институт по метеорология и хидрология обяви в тринайсет области предупреждение от първа степен – жълт код за силен северозападен вятър със средна скорост от 14-19 м в секунда, на места и с пориви до 21-24 м.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15