Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слаб снеговалеж на много места в неделя

Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие облачността ще бъде по-често значителна и на много места ще превали предимно слаб сняг. Вятърът ще отслабне, но в Източна България ще се задържи умерен от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните - между 2° и 7°. В София се очаква минимална температура около минус 2°, максимална - около 2°.

Над планините облачността ще бъде значителна, билата – често в мъгла. На много места ще превали сняг. Ще духа силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 4°, на 2000 м – около минус 10°.

По Черноморието облачността ще бъде значителна и на места ще превали дъжд и сняг. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат 3°-6°, а на морската вода – 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция за усилване.

Над по-голямата част от Балканския полуостров облачността ще бъде предимно значителна. Слаби валежи от сняг ще има главно в източните райони, в Южна Гърция – от дъжд. Повече слънчеви часове се очакват в северозападните райони на полуострова, както и в Албания и Северна Гърция. С умерен вятър от север ще продължи да нахлува студен въздух. В Атина ще бъде 11 градуса, в Белград и Истанбул – 6, в Букурещ – 5.

В по-голямата част от Западна и Централна Европа, както и в Централното Средиземноморие ще преобладава слънчево време. По-значителна ще бъде облачността над Португалия, Западна Франция, Бенелюкс, Полша, Британските острови, Скандинавския полуостров, Дания и района на Прибалтика. Дъжд ще вали в Шотландия и Ирландия, а в Северна Норвегия – сняг. Ще духа силен южен вятър, който ще повиши температурите и ще бъде по-топло от обичайното. Облачно, на места със снеговалежи ще бъде в Източна Европа. Сняг ще вали в северозападните и южните райони на Европейска Русия и Източна Украйна. В Мадрид ще бъде 16 градуса, в Рим – 14, в Париж – 10, в Мюнхен – 7, във Виена – 6, в Стокхолм – 4, в Санкт Петербург – 1, в Москва – минус 5.

В Мелбърн и Кейптаун ще бъде 25 градуса, в Ню Йорк – 6, в Чикаго – 5.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Захлаждане и дъжд в понеделник

В понеделник над Западна България ще бъде слънчево, докато над източните райони ще има значителна облачност с валежи от дъжд. В следобедните часове над централните части от страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места..

публикувано на 28.04.24 в 18:30

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04