Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работи се за по-лесен процес на издаване на визи за туристи от Турция

Зарица Динкова
Снимка: БГНЕС

Само през декември 2023 г. ръстът на турските туристи в България е 22%. "За нас е изключително важно да продължим тази тенденция и да улесним туристопотока от Турция. Аз знам, че основният проблем за туристите от Турция е издаването на визи, затова активно работим с МВнР и МВР по разрешаването на този въпрос“, каза министърът на туризма Зарица Динкова на кръгла маса, организирана от Съюза на туристическия бизнес в Банско.
Освен това България съвместно с бранша ще насочи усилията си към популяризиране на дестинацията ни на турския пазар. Това може да стане с предлагането на различни пакети и услуги, както например спортни и детски лагери, и с активна реклама на отличните ни условия за СПА, уелнес, здраве, кулинарен и културен туризъм, уточняват от Министерството на туризма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон..

публикувано на 08.06.24 в 10:30

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05