Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плувният маратонец Цанко Цанков с номинация за "Мъж на годината" от WOWSA

Снимка: BTA

Цанко Цанков, който участва в най-трудните плувни маратони в света Oceans Seven, е номиниран в категория „Мъж на годината“ в класацията на Световната асоциация по плуване в открити води – WOWSA. Номинацията идва след като през август 2023 г. Цанко преплува протока Каталина в САЩ, предаде БГНЕС.
Цанков е първият българин с два успешно завършени плувни маратона в света от най-трудните на планетата – Гибралтарския проток от Европа до Африка и Каталина в Тихия океан.

Тази година през април плувецът ще се впусне в маратона от Oceans Seven в протока Кук с дължина 27 километра в Нова Зеландия. През октомври пък ще участва в най-дългия плувен маратон в света с дължина от 47 км по права линия, между островите Молокай и Оахо (част от Хавайския архипелаг).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Общо два бронзови медала за Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн завърши трета на финала с обръч на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Така с два бронзови медала – единия спечелен вчера в многобоя, тя завърши участието си на турнира. Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в..

публикувано на 28.04.24 в 15:11
Светлана Каменова

Европейска титла за Светлана Каменова в бокса

Светлана Каменова спечели първата си европейска титла на шампионата по бокс в Белград. В категория до 57 кг състезателката, която след по-малко от три месеца ще участва на олимпиадата в Париж, победи рускинята Дария Абрамова. Още една българка –..

публикувано на 28.04.24 в 09:36
По трасето в Стара планина

740 бегачи се състезават в планинския маратон Коджа кая

Рекорден брой участници от осем държави застават днес на стартовете на планинския маратон Коджа кая. Домакин на шестото му издание е село Билка, разположено в източната част на Стара планина. По традиция маратонът започва с изгрева на слънцето и..

публикувано на 28.04.24 в 07:00