Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наплив от скиори в зимния курорт Мальовица

Снимка: БГНЕС

През последните години в ски центъра Мальовица са вложени огромни инвестиции за модернизация на инфраструктурата и подобряване на условията за отдих, съобщава вестник "24 часа". Заради чудесните условия за снежни спортове през последния уикенд на януари курортът е посрещнал рекорден брой скиори. Преди дни бе поставено началото и на  първите за сезона нощни ски спускания. Напливът към осветената писта на Мальовица е голям. Причината – вечер е по-спокойно, а и планината на лунна светлина е неповторима, твърдят от управата на комплекса. Гостите пък са приятно изненадани от ниските цени за ползване на съоръженията за качване, ски гардеробите, ски инструкторите и дори на ресторантите, пише "24 часа".


Мальовица е подходящо място и за любителите на силни усещанияДебелата снежна покривка и разчупеният ландшафт са идеални за желаещите да повишат адреналина си, да не говорим, че районът е търсена дестинация от алпинисти и скални катерачи. За начинаещите скиори пък е отредена малката писта на Меча поляна с минимален наклон, на която инструктори с дългогодишна експертиза, професионализъм и специален индивидуален подход помагат в първите им стъпки в снежния спорт. Наблизо се намира и пистата за шейни съоръжена с модерна транспортна лента.


Вижте още: 

Снимки: БТА, БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на..

публикувано на 27.04.24 в 14:13

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15