Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обещаните БТР-и потеглят към Украйна

Снимка: Фейсбук / Тодор Тагарев

Операцията е в ход – Министерството на отбраната подпомага процеса по предоставяне на Украйна на БТР-ите на МВР.” С тази кратка публикация във фейсбук военният министър Тодор Тагарев информира, че бронираната транспортна техника, която страната ни реши да изпрати на Украйна, съвсем скоро ще бъде доставена на нападнатата страна.

Падна ветото на президента за даряване на бронетранспортьори на Украйна

В края на 2023 г. Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев по повод безвъзмездното предоставяне на БТР-и на Украйна и реши да дари на страната 100 машини от въоръжението на МВР с отпаднала необходимост. Според министъра украинската армия не може да тръгне в атака с тази техника, но тя би им послужила в определени условия.

“Това са колесни машини и не могат да бъдат използвани при сняг - първо трябва да минат снегорини, за да разчистят. За охрана на границата трябва високопроходима техника”, обясни Тодор Тагарев на заседание на парламентарната Комисия по отбрана в края на м.г.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34