Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обиски и претърсвания в ГДБОП заради шпионаж в полза на Русия

Акция в сградата на ГДБОП, 5 февруари 2024 г.
Снимка: БГНЕС

В сградата на Главната дирекция за борба с организираната престъпност се провежда специализирана операция след сигнал за шпионска дейност, съобщиха за БТА от прокуратурата. Става въпрос за служител на МВР, който е изпращал информация по електронен път към хора, свързани с Русия.

Според източник на БНР става дума за жена, която е изнасяла класифицирана информация към бивш служител на руското посолство у нас, обявен за персона нон грата.

Следствените дейности продължават с претърсвания на различни адреси. Междувременно Нова тв съобщи, че акция, отново по обивинение за шпионаж е започнала и в Държавната агенция "Национална сигурност". 

В Пловдив главният секретар на МВР Живко Коцев потвърди информацията за задържан шпионин в системата на вътрешното ведомство. По думите му, служителят е бил наблюдаван от няколко месеца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15