Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в защита на българския лев

Снимка: БГНЕС

Граждани се събират пред Конституционния съд в защита на българския лев. Протестът се организира от партия "Възраждане", която внесе през април миналата година 604 000 подписа за запазването на българския лев до 2043 г. По-късно там ще се състои заседанието, на което се очаква да бъде взето решение по жалбата за отхвърления референдум.

"Ние очакваме да бъде погазено желанието на 604 000 българи да се свика референдум за запазване на българския лев – посочи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. – Те си мислят, че по този начин ще ни спрат, напротив, борбата тепърва започва, защото подготвяме заедно с нашите партньори от другите европейски държави в семейството на идентичност и демокрация една петиция, която ще бъде внесена в Европейския парламент".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откритата статуя в Хераклея Синтика вече е в петричкия музей

Голямата мраморна статуя, открита неотдавна в античния град Хераклея Синтика, беше преместена в Историческия музей в Петрич. Хераклея Синтика възнагради археолозите с ново значимо откритие Античният град Хераклея Синтика разкрива своите тайни..

публикувано на 13.07.24 в 09:42

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10
Снимката е илюстративна

Обявено е частично бедствено положение заради пожарите в България

Заради два големи пожара областният управител на Хасково Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград , съобщи пресцентърът на областната администрация в Хасково. На 12 юли около 14:40 часа са възникнали две големи..

публикувано на 12.07.24 в 19:15