Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От осмия опит Столичният общински съвет избра свой председател

Цветомир Петров
Снимка: БГНЕС

След тримесечен блокаж Столичният общински съвет избра свой председател – това е Цветомир Петров от ПП-ДБ-"Спаси София". Кандидатурата му беше подкрепена от 47 общински съветници, докато издигнатият от ИТН Пламен Данаилов получи четири гласа, а Емил Димитров от "Възраждане" – три.

Цветомир Петров ще остане начело на градския парламент до юли т.г., след което ще има избор на нов председател. За това се споразумяха преди гласуването политическите групи с цел да се избегнат предсрочните местни избори.

"Компромисът и постоянният политически диалог ще бъдат в основата на работата на този старт на Столичния общински съвет", заяви новият му председател. Според него не трябва да се допуска единствено компромис за града.

Цветомир Петров е роден през 1990 г. и е магистър по управление и администрация от УНСС. Работил е в областната администрация на София, в Министерството на околната среда и водите. На последните избори за Европейски парламент е участвал в листата на ВМРО. От 2020 г. е член на "Продължаваме промяната".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 23 август 2024 г.

В „България днес“ този петък се обръщаме към историята. 23 август е Денят на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им и колкото и неприятен да е даден..

публикувано на 23.08.24 в 19:00

57% от водата за водоснабдяване в България са загуби

През 2022 г. 2.78% от населението в България е било на режим на водоснабдяване поради недостиг на вода (засушаване), предимно сезонен. Най-засегнати са областите Ловеч (24.9%), Търговище (19.0%), Благоевград (14.8%) и Перник (12.9%), показват данните на..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45