Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Габриел заедно с петима министри на посещение в Египет

Мария Габриел с официална делегация в Египет
Снимка: БТА

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел пристигна на еднодневно официално посещение в Египет – първо от 12 години насам. В българската делегация участват военният министър Тодор Тагарев, транспортният Георги Гвоздейков, икономическият Богдан Богданов, енергийният Румен Радев, на иновациите Милена Стойчева.

Мария Габриел ще разговаря с египетския премиер Мустафа Мадбули и с външния министър Самех Шукри. В рамките на визитата ще се проведе и първото заседание на Съвместната комисия за сътрудничество, председателствана от министрите на външните работи на двете страни, както и ще бъдат подписани двустранни меморандуми.

Предвидена е също среща с българската общност в Египет.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28