Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столични социалисти се отричат от своите общински съветници

Снимка: БГНЕС

Декларации, в които софийски партийни организации оттеглят доверието си от общинските съветници на “БСП за България”, гласували Цветомир Петров от ПП-ДБ-“Спаси София” да бъде избран за председател на Столичния общински съвет, постъпват в Националния съвет на БСП, съобщиха от партийния пресцентър.

В четвъртък социалистите пренебрегнаха решенията на партийните органи и подкрепиха кандидатурата на спечелилата изборите коалиция.

От осмия опит Столичният общински съвет избра свой председател

Подкрепихте с гласа си срамния сговор с градската десница, която повече от 30 години ограбва столичани, която ряза паметници и цинично ги претвори в празнични торти, за да отпразнува победата си над нашата памет. Позор за вас!”, се казва в декларацията на БСП-“Красно село”.

Социалистите предлагат Националният съвет на БСП да наложи партийни наказания на провинилите се и изразяват подкрепа за решението на Изпълнителното бюро на БСП да свали доверието си от гласувалите за председател на градския парламент.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05