Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топла неделя за февруари

Снимка: БТА

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно със слаби валежи от дъжд в Югозападна България и Родопската област. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°. Утре ще вали дъжд в Южна България, а вечерта ще завали и в Северозападна България. Вятърът от юг ще се усили и на повечето места ще бъде силен и бурен. Ще се задържи топло за февруари с максимални температури между 14° и 19°, в София 15-16°.

В планините ще бъде предимно облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, а над 1800-2000 м от сняг. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 8°, на 2000 м - около 2°.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, но без валежи. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, а на морската вода – 7°-8°. Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното – 3-4 бала.

На Балканите облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд. Ще бъде и ветровито. Почти без валежи ще бъде в Румъния. В Букурещ и Белград ще бъде 20 градуса, в Атина и Истанбул – 18.

В по-голямата част на континента облачността ще бъде значителна, ще има и валежи от дъжд, а в района на Алпите и Пиринеите и в южните райони на Скандинавския полуостров - от сняг. В Португалия и по адриатическото крайбрежие валежите ще бъдат значителни по количество. В прибалтийските страни, Беларус, Северна Украйна и южните райони на Европейска Русия ще има условия за поледици. В останалата част от Европейска Русия, както и в северните райони на Скандинавския полуостров и във Финландия ще бъде почти без валежи, на места с мъгла. В Рим ще бъде 15 градуса, във Виена – 11, в Париж – 10, в Мюнхен – 8, в Мадрид – 6, в Стокхолм – минус 2, в Москва – минус 6, в Санкт Петербург – минус 8.

В Мелбърн ще бъде 33 градуса, в Кейптаун – 26, в Ню Йорк – 10, в Чикаго – 6.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ПП внася проектозакон за отмяна на определението за нетрадиционна сексуална ориентация

“Продължаваме промяната” ще внесе през следващата седмица проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, с който да бъде отменено наскоро приетото определение за нетрадиционна сексуална ориентация. Гласуваните текстове забраняват..

публикувано на 23.08.24 в 08:53
An image from the exhibition

Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната - фотосвидетелства от Украйна

Пет серии фотографии показват ужасите на войната в украинския град Миколаев. Експозицията "Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната" ще бъде представена в рамките на 11-ия фестивал "ФотоФабрика" днес от 19.00 ч. и ще може да бъде разгледана до..

публикувано на 23.08.24 в 06:30

Фестивалът на носията в Жеравна съживява българския дух от старо време

Народни песни и танци събират любителите на българския фолклор на поредното издание на Фестивала на носията в Жеравна. Тази година събитието ще се проведе в дните от 23 до 25 август. "Облекли народни носии и прекрачили век и половина назад, в..

публикувано на 23.08.24 в 06:15