Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров ще спори за титлата в Марсилия

Григор Димитров
Снимка: open13.fr

Тенисистът Григор Димитров ще играе днес за титлата в турнира на твърди кортове в Марсилия с награден фонд от 724 хил. евро.

В полуфинала той победи Карен Хачанов с 6:7 (3), 6:4, 7:6 (5). В решителния тайбрек руснакът поведе с 4:2, но българинът направи обрат и се наложи със 7:5 след общо три часа игра.

Григор Димитров на полуфинал в Марсилия

Съперник на Григор Димитров за спечелването на турнира ще бъде 21-вия в света Юго Юмбер от Франция, който отстрани миналогодишния шампион Хуберт Хуркач с 6:4, 6:4.

Беше страхотна физическа битка, но аз вярвах в успеха. Финалът е важен за мен. Нека се насладим заедно на мача”, заяви след победата Григор Димитров.

Българският тенисист излиза на корта с намерението да спечели втора титла за годината и десета в своята кариера.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Светлана Каменова

Европейска титла за Светлана Каменова в бокса

Светлана Каменова спечели първата си европейска титла на шампионата по бокс в Белград. В категория до 57 кг състезателката, която след по-малко от три месеца ще участва на олимпиадата в Париж, победи рускинята Дария Абрамова. Още една българка –..

публикувано на 28.04.24 в 09:36
По трасето в Стара планина

740 бегачи се състезават в планинския маратон Коджа кая

Рекорден брой участници от осем държави застават днес на стартовете на планинския маратон Коджа кая. Домакин на шестото му издание е село Билка, разположено в източната част на Стара планина. По традиция маратонът започва с изгрева на слънцето и..

публикувано на 28.04.24 в 07:00
Боряна Калейн

Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Другата българка – Никол Тодорова, се класира на тринайсето място при дебюта си на състезание от подобен ранг. Титлата извоюва световната..

публикувано на 27.04.24 в 16:57