Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади българи се състезават в конкурс за наградата на посланика ни в Ирландия

Срокът за изпращане на есета и презентации е 6 май

Посолството ни в Дъблин
Снимка: Facebook/Embassy.Dublin

Надпреварата за наградата на посланика на България в Ирландия е насочена към ученици и студенти от българската общност и се присъжда по случай 24 май от 2021 г.   

Темата на конкурса за 2024 г. е: "Бъди посланик на България – страната, която…". Участниците са призовани да напишат есе или текст, придружен от визуална презентация.

„Смятаме, че гласът на децата и младите хора е важен и трябва да бъде чуван. Както постановява чл. 12 от Конвенцията на ООН по правата на детето, децата имат право да изразяват мнение и тяхното мнение трябва да бъде отчитано. Идеята на заданието е да чуем мнението на децата и младежите за това как най-добре да изградим и популяризираме "Бранд България", посочва в официалното си писмо-покана към българите в Ирландия посланик Ваня Андреева-Малакова

Уточнява се и, че конкурсът има за цел да провокира и да насърчи процес на осмисляне с какво можем да се гордеем като българи, какви са силните страни и възможности на България, които да покажем на света. Поканата към децата и младите хора е да споделят свои идеи, мисли и предложения за дейности, които да подпомогнат представянето  на "Бранд България" в Ирландия.

"Добре дошли" са и критични виждания за това какво дипломатите ни трябва да правят по-добре или по различен начин. "Вярваме, че заданието ще допринесе и за изграждане на дългосрочни връзки между децата и младежите от българската диаспора с тяхната родина България", споделят още от дипломатическото ни представителство в Дъблин.

Участниците могат да изпращат своите творби до 6 май на електронен адрес: Embassy.Dublin@mfa.bg, както и на адреса на посолството: 22, Burlington Rd, Ballsbridge, D04N9C1.

Снимка: Българско посолство в Дъблин, Ирландия

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Урок по родолюбие с децата от българското неделно училище в Лисабон (ВИДЕО)

С желанието да усвоят по-добре българския език, да научат повече за историята и географията на България, всяка събота деца от български семейства или от смесени бракове се отправят към "Rua do Sacramento a Lapa" 31 – адреса, на който се намира..

публикувано на 28.04.24 в 10:20

Сънародниците ни в Кеймбридж се събират на неделно българско хоро

Клуб “Български народни танци в Кеймбридж” организира днес следобед неделно хоро. Това е поредното събитие на сдружението, което си поставя за цел да съхрани и популяризира нашето танцово наследство. “ Тук хората, които харесват българските народни..

публикувано на 28.04.24 в 10:14

Празнична литургия за Цветница в българската църква “Св. Иван Рилски” в Монреал

“ Заповядайте в неделя, за да отбележим заедно празника Вход Господен в Йерусалим, познат още като Цветница или Връбница .” С тази покана българската православна църква “Св. Иван Рилски” в Монреал се обръща към сънародниците ни да се присъединят към..

публикувано на 28.04.24 в 06:00