Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Възраждане” отново блокира път към граничен пункт

Снимка: БТА

Привърженици на “Възраждане” блокираха пътя към контролно-пропускателния пункт “Гюешево” на границата със Северна Македония в знак на протест срещу забраната да бъде проведен референдум за запазване на българския лев до 2043 г. Сред демонстрантите бяха и депутатите Димчо Димчев, Цвета Рангелова и Димо Дренчев.

Според организаторите на протеста решението на Конституционния съд погазва демокрацията в България. “Няма да възпрепятстваме хората, които бързат, искаме да покажем гражданската си позиция, както и на всички хора, които дадоха гласа си в организирания от нас референдум”, заявиха излезлите на пътя.

Мястото на протеста отново не беше обявено предварително.

“Възраждане” блокира три гранични пункта заради решение на Конституционния съд

МВР вчера обяви организираните от “Възраждане” блокади на гранични пунктове за нерегламентирани и подчерта, че си запазва правото да предприеме мерки за предотвратяване и недопускане на следващи подобни противозаконни прояви. От партията отговориха, че няма да се съобразяват с “нарежданията на институции, подвластни на чужди агенти”.

По-късно членове и симпатизанти на “Възраждане” блокираха също пътя преди “Дунав мост 2” при Видин и ГКПП “Дунав мост” при Русе.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37