Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделският протест се разрои

Кирил Вътев
Снимка: БТА

Очаква се Българската аграрна камара и правителството да подпишат споразумение за мерките, с които държавата ще подпомага земеделските производители. Подписването на меморандума слага край на протестните им действия. Но над 20 земеделски организации, сред които на животновъди и на оранжерийните производители, продължават протестите. Те ще представят декларация с подробните си искания на пресконференция. Някои от тях искат и оставката на земеделския министър Кирил Вътев.

Той съобщи, че на 12 февруари му предстои среща с представители на две от организациите на недоволните. "Не спираме с протестите, но сме готови на компромис и основно искаме да се изнесат с месец по-рано сроковете за плащане на субсидиите". Това заяви пред БНР Иван Гюров, зам.-председател на Националното сдружение "Обединени земеделски производители".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето ще е без промяна – остава облачно и дъждовно, няма давали на запад

Във вторник , 30 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 8°. През деня валежите от север над Централна и Източна България ще започнат да спират, но в Южна България ще продължават. Максималните температури ще са от 17..

публикувано на 29.04.24 в 21:00

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

Вече можем да проверим дали сме включени в избирателните списъци

Българските граждани вече могат да проверят дали са включени в избирателните списъци От днес българските граждани могат да извършват проверка дали са включени в избирателните списъци за гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. на интернет страницата на..

публикувано на 29.04.24 в 14:55