Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава топло, но ще е облачно и с валежи

Снимка: БГНЕС

Във вторник минималните температури в България ще са между 3° и 8°, в София 3°. През деня облачността ще е значителна. Сутринта в югоизточните райони ще продължи да превалява. В следобедните часове на места в страната ще превали слабо. Ще духа умерен, в Дунавската равнина до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 9° до 14° в столицата около 10°.

По Черноморието ще е облачно. На юг ще вали. Температурите на въздуха ще са до 10°-13°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над планините ще е облачно с валежи. Над 1200 метра височина ще пада сняг. Ще духа до силен северозападен вятър. Температурата на 1200 м надморска височина ще е 5°, на 2000 м до минус 1°.

В сряда остава облачно със слаби валежи от дъжд. В Северна България и в планините на височина над 900-1000 м ще вали сняг, повече ще е над Централна Стара планина.

В Европа циклон от Урал носи дъжд и сняг към Русия и Украйна. Без валежи ще е над Източноевропейската равнина и Финландия. Сняг ще има над Скандинавския п-ов и Прибалтика. Над Британските о-ви и Северозападна Франция ще е дъждовно. Над Апенинския п-ов, Испания и Южна Франция ще се появи и слънце.

На Балканите облачността ще е значителна, на много места ще вали дъжд, в Динарските планини и сняг. Повече слънце ще има над Гърция и акваторията на Егейско море.

В Лондон и в Париж ще е 10° и 11°, в Берлин и в Москва се очакват 9° и минус 3°. В Рим и Атина ще е до 16°. В Белград и в Букурещ ще е 11° и 13°, в Истанбул 14°. Най-топлата европейска столица ще е Мадрид със 17°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 9° и 2°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 6° и 5°. В Лос Анжелис се очакват 19°, в Маями и в Мексико сити ще e 26° и 27°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 27° и 34°. В Дубай ще е 21°, в Йерусалим 18°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00