Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските тежкоатлети взеха медали на Европейското първенство в София

Габриел Маринов
Снимка: БТА

Габриел Маринов спечели европейската титла, а Иван Димов остана със среброто в двубоя в олимпийската категория до 61 килограма на първенството на континента по вдигане на тежести в София. Маринов събра двубой от 281 кг (121+160 кг). Димов остана с килограм по-малко (130+150), а трети се нареди грузинецът Шота Мишвелидзе с двубой от 272 кг. Димов спечели движението изхвърляне с 4 кг преднина пред втория, Маринов бе пети, но при изтласкването Маринов направи обрат и стигна до първото място.

Във втория ден от европейската надпревара Ангел Русев също стана шампион, а Джан Зарков е трети в категория до 55 кг. Русев превъзмогна болките в рамото, за да триумфира за четвърти път в надпревара на Стария континент. Зарков изненадващо за всички се пребори за третото място. Между тях се класира Ромини Шамилишвили от Грузия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Другата българка – Никол Тодорова, се класира на тринайсето място при дебюта си на състезание от подобен ранг. Титлата извоюва световната..

публикувано на 27.04.24 в 16:57

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47