Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският външен министър разговаря в София за Украйна и мигрантите

Снимка: БГНЕС

Продължава съвместната подкрепа за Украйна - финансова, военна, хуманитарна, дипломатическа. Тази подкрепа ще продължи колкото е нужно. Днес е важно да осигурим устойчивост и предвидимост на подкрепата. Това заяви външният министър Мария Габриел на пресконференция с гостуващия в София британски външен министър Дейвид Камерън. "Важна за нас е регионалната стабилност, с основен фокус Черно море. То е стратегически важно и за НАТО, и за Обединеното кралство, и за България“, добави Габриел. 

"Путин трябва да види, че е сбъркал, и България показва своята солидарност, както Великобритания и много други държави“, подчерта гостът. В съвместно изявление с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел Камерън припомни, че вече е посещавал България като премиер. Той отправи призив от София към Конгреса в САЩ да гласува пакета от икономическа подкрепа за Киев.

"Дезинформацията, идваща от Русия, засяга всички държави. Миграцията е тема, която се използва, за да се настройват гласоподавателите“, каза още Камерън. Трябва да се противопоставим на организираните престъпни банди, които извършват търговията с хора, подчерта гостът. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

България днес - 1 юли 2024 г.

В „България днес“ отбелязваме началото на месец юли и новата работна седмица с вяра, надежда и нотка носталгия. Ще чуете вълнението сред миряните минути след избора на нов български патриарх и предстоятел на БПЦ. Ще ви разкажем..

публикувано на 01.07.24 в 19:00