Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три заглавия представят България в програмите на "Берлинале"

Маргарита Стойкова
Снимка: БТА

И тази година България ще има свои участия в престижния филмов фестивал "Берлинале“ в Берлин, съобщи Националният филмов център.

Младата актриса Маргарита Стойкова ще бъде представена в Shooting Star, за нейното изпълнение във филма "Диада“. Севда Шишманова и продуцентска компания Red Carpet ще покаже на Berlinale Co-Production Market българо-израелската продукция "Парчета живот“. Младия режисьор, хореограф и продуцент Коста Каракашян участва в програмите Berlinale Talents и Encounters с гръцко-българския филм "Отдалечаване“, продуциран от Red Carpet.

В очакване на още добри новини екипът на Националния филмов център ще има свой щанд на European Film Market.

Фестивалът "Берлинале“ се провежда за 74-ти път, от 15 до 25-и февруари. Той е един от най-големите филмови форуми и кинопазари в Европа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Топло фест" 2024 – политаме "Високо във въздуха" с хвърчила, музика и много забавления!

Пространството за изкуство, култура и диалог "Топлоцентрала" в София се готви за грандиозно закриване на своя пети сезон с пето юбилейно издание на емблематичния фестивал "Топло фест".  Под мотото "Високо във въздуха" пъстри хвърчила ще..

публикувано на 13.07.24 в 08:05
Димка Владимирова

Напусна ни народната певица Димка Владимирова

Тя е родена е на 28 юли 1935 г. в странджанското с. Бистрец. На 17 години се явява на конкурс в Държавния ансамбъл за народни песни и танци в София, където е одобрена за хоровия състав на Филип Кутев.  Владимирова е сред основателките на Ансамбъла за..

публикувано на 12.07.24 в 12:17
Найден Тодоров

Няма административен капацитет в Национален фонд "Култура"

В отговор на депутатски питания служебният министър на културата маестро Найден Тодоров заяви, че щатната бройка в Националния фонд култура е 11 човека. Те трябва да разпределят милиони евро за културата по Плана за възстановяване и устойчивост. Според..

публикувано на 10.07.24 в 12:25