Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организират информационна кампания за новите геномни техники

Снимка: ИФРГ

Институтът по физиология на растенията и генетика (ИФРГ) към Българската академия на науките организира на 16 февруари информационен ден на тема "Новите геномни техники – възможности и предизвикателства пред изследователите и земеделските производители".  Лекторите ще обсъдят последните тенденции и научни разработки в областта на геномните технологии, които засягат селското стопанство и медицината, като ще акцентират върху конкретни резултати и проблеми. Ще бъдат разгледани и етичните и правни въпроси, както и нормативната регулация, свързана с приложението на НГТ.

Събитието ще се проведе на 16 февруари 2024 г. от 10:00 часа в заседателната зала на ИФРГ-БАН, ул. "Акад. Георги Бончев“, бл. 21, 2-ри етаж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 14 май 2024 г.

В „България днес“ на 14 май слушайте доц. д-р Раки Бело от университета в Тирана - за това кой, как и защо изучава български език в Албания, каква е спецификата на българското национално малцинство и в каква степен представителите му владеят езика на..

публикувано на 14.05.24 в 19:00
Софийски университет

Държавните университети обявиха стачна готовност

От началото на следващата седмица - 20 май, всички държавни български университети и част от частните университети предупредително няма да отворят врати. Това се съобщава в отворено писмо, разпространено от Съвета на ректорите у нас, до медиите...

публикувано на 14.05.24 в 17:28

Сини хартиени бюлетини за Европарламент, а зелени - за Народно събрание

Бюлетините за изборите "2 в 1" ще бъдат различни, за да не става объркване по време на гласуването, обявиха от ЦИК. Хартиените бюлетини ще бъдат в различни цветове - лентата на гърба, както и имената и номерата на партиите и коалициите,..

публикувано на 14.05.24 в 17:25