Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Николай Денков ще подаде оставка на 6 март

Николай Денков
Снимка: БТА

Министър-председателят Николай Денков потвърди при завръщането си от Мюнхен, че на 6 март ще подаде оставка, както е предвидено в споразумението за ротацията в правителството. На въпроса какво ще се случи, ако Народното събрание не гласува оттеглянето му от премиерския пост, той заяви, че кабинетът ще продължи да изпълнява задълженията си.

Ротацията има смисъл, ако изпълняваме управленската си програма и вървим по европейския път”, коментира премиерът.

По отношение на спора с ГЕРБ кой да оглави външното министерство, след като Мария Габриел застане начело на правителството, Николай Денков каза, че трябва да се намери приемливо решение и за двете страни.

Трябва да има контакт с външните партньори и той най-лесно може да се реализира, ако просто си сменим местата с г-жа Габриел”, заяви премиерът. По думите му, все още предстои разговор по темата защо това е проблем за другата страна.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчев понеделник, подходящ за преходи в планината

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Сутринта на отделни места в котловините ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са от 4°-5° , на места из високите полета на Западна България до 15°-17° по Черноморието, в София –..

публикувано на 22.09.24 в 19:05

Адвокати от цялата страна обявиха протестна готовност заради президентско вето

Готовност за ефективни протестни действия обявиха председателите на адвокатските колегии в страната заради наложено от президента Румен Радев вето на промени в Закона за адвокатурата. Приетите наскоро промени са за нови правила за определяне на особени..

публикувано на 22.09.24 в 17:21

С тържества из цялата страна България отбелязва своята независимост

Честванията на Деня на Независимостта във Велико Търново започнаха в църквата „Св. 40 мъченици“, където на 22 септември 1908 година княз Фердинанд Първи прочита манифеста. „Знаем, че със стиснати ръце можем да постигнем много повече, отколкото с бутане..

публикувано на 22.09.24 в 13:45