Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мост между поколенията" с любими бг-хитове в Първо студио на БНР

Снимка: facebook.com/BIgBandBNR

"Мост между поколенията" ще ни предложи Биг бендът на БНР в едноименния концерт на 22 февруари. Тогава, в Първо студио на Радиото, ще прозвучат родни поп хитове в изпълнение на млади певци. Над 20 любими заглавия като "Бяла тишина", "Хора и улици", "Нека да е лято", "Звън", "Любовта е море", "Прошепнати мечти" и др. ще бъдат представени в специални аранжименти. Гост-диригент е Георги Милтиядов – също млад, но вече утвърден музикант, който за първи път работи с Биг бенда на БНР.

Георги Милтиядов
Песните в програмата на "Мост между поколенията" са на композитори като Йосиф Цанков, Борис Карадимчев, Стефан Димитров, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Емил Георгиев и др. – все имена, които са оставили своята ярка следа в българската музика, като повечето от тях са работили с музикалните състави на БНР. Новите интерпретации ще бъдат представени от млади певци и вокални групи, лауреати на национални и международни конкурси.  Солисти са Ивета Тодорова, Карина Илиева, Елия Тодорова, Алекс Карабоев, Кристина Енчева, Ерик Михайлов, Вокален състав "Графити", Вокална група "Нова Магия", Вокална студия "Усмивки".

Сред специалните гости са Надежда Ковачева – победител и Симеон Славев – финалист в тазгодишния сезон на "Гласът на България", както и Невена Пейкова – финалист в "X фактор" 2014 г., която за първи път е пяла с Биг бенда на БНР още като дете.

Надежда Ковачева
Най-малката от солистите в "Мост между поколенията" е талантливата 12-годишна Кристина Енчева, която ще изпълни "Докога" – песен по музика на Александър Бръзицов и текст на Михаил Белчев. "Докога" е включена в дебютния албум на Нели Рангелова и в началото на 80-те години на м.в. носи на певицата награда "Сребърна лира" за чуждестранно изпълнение на фестивала "Братиславска лира" в Чехословакия и Втора награда на 21-вото издание на Международния фестивал на песента в Сопот (Полша).

Снимки: facebook.com/BIgBandBNR, „Гласът на България“, личен архив




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15