Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Моя трудна любов" – самостоятелен дебют на Яница Кънева

Снимка: Youtube / Yanitsa Kaneva

Познаваме Яница Кънева от успешното ѝ участие в предаването "Гласът на България" през 2023 г., където достигна полуфинал. Тя е родена през 1990 г. в семейство на музиканти, което от малка я приобщава към света на музиката. Завършва Национално училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна със специалност пиано, след това и Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" със специалност Поп и джаз изпълнителско изкуство. 

Яница е носител на редица награди от национални конкурси за пианисти и певци. Има дългогодишен опит в сценичното представяне пред родна и чуждестранна публика. Създава авторска музика в различни стилове, ръководи свои музикални проекти и успешно аранжира музика за различни формации и оркестри. През 2018 г. създава проекта “MUSIC M.A.G. PROJECT” заедно с Мирослав Гочев, с когото работят вече 16 години. В него двамата с още 30 музиканти, вкл. камерен оркестър, представят електро-акустична инструментална музика, смесвайки електроника, smooth jazz и new age.


Абсолютен приоритет за Яница е изпълнението на песни, създадени специално за нея. Дълго мечтае и очаква дебютната си песен – "Моя трудна любов", с която след толкова години да се заяви като самостоятелен изпълнител. За нея певицата се доверява на екип от доказани професионалисти – Красимир Гюлмезов създава музиката, а Мариета Ангелова пише текста. Те са сред най-любимите ѝ автори, сътворили някои от най-любимите ѝ песни. Яница е изключително щастлива от съвместната им работа, довела до красива песен, която вълнува – за трудната любов.

На въпроса има ли лесна любов, Яница Кънева отговаря:

"Вярвам, че има лесна любов. И вярвам, че лесната любов е осъзнатата, истинската любов. Но всеки трябва да мине и през трудната."

Снимки: Youtube / Yanitsa Kaneva, Facebook / Yanitsa KanevaПоследвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05