Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС избира председател

Снимка: dps.bg

На Национална конференция днес, 24 февруари, Движението за права и свободи избира новия си лидер. Според политически анализатори, с кандидатурата си за лидерското място, Делян Пеевски се надява да направи легитимна властта си в партията и по този начин да излезе от санкционните списъци на САЩ и Великобритания.

Делян Пеевски
Другата кандидатура е на Джевдет Чакъров, който е по-приемливата фигура за обикновените избиратели на ДПС и част от изселниците в Турция. 

Джевдет Чакъров
Чакъров е дългогодишен депутат и член на ръководството на ДПС и не е свързан с т.нар. "бизнес крило" в движението, чийто бос от години е Пеевски. Номинацията му за съпредседател от основателя на движението Ахмет Доган цели да създаде баланс между политическото крило в ДПС и "бизнес" крилото, посочват коментатори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34