Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветовете на украинското знаме осветяват сградата на Министерския съвет

Снимка: БГНЕС-архив

Светлини в цветовете на украинското знаме – синьо и жълто – ще осветят сградата на  Министерския съвет на 24 февруари, от 18:00 до 24:00 часа. Навършват се две години от началото на войната на Русия срещу Украйна, както и 10 години от анексирането на полуостров Крим. Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от премиера Николай Денков. 

С това послание България дава кураж на украинците да продължават своята героична битка и иска да им покаже, че не са сами в нея. Това е и знак към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост на държавите и да се противопоставят на агресията на авторитарните режими, изтъкнаха от пресцентъра на Министерския съвет.

Осветяването на знакови сгради в цветовете на украинския флаг и поставянето на знамена на Украйна символизира и единството между партньорите в Европейския съюз и НАТО.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05