Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пижо и Пенда - най-любими на първокласниците от Българското училище “Звънче“ в Сърбитън

Снимка: Българско училище "Звънче" / фейсбук

Първокласници от Българското училище “Звънче“ в Сърбитън, Великобритания, вече се подготвят за Баба Марта, става ясно от публикация във фейсбук.  

Заедно със своите учители децата участваха в творческите работилници за изработка на мартеници в учебното заведение. Така чрез символите на пролетта те се докоснаха до традициите, свързани с първия ден от месец март. 

От училището разказказаха, че най-предпочитаните за направа мартенички са били червено-белите човечета Пижо и Пенда. 

Българското училище “Звънче“ отваря през 2008 г. и в него се провежда обучение по български език и литература, история и география на България за ученици от 1 до 12 клас, както и по български език за децата от предучилищна възраст. Училището организира и извънкласни дейности, сред които детски народен хор, танцов ансамбъл “Звънче“, литературен клуб “БългарЧЕТА“ и клуб по изобразително изкуство.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изтича срокът, в който мисиите ни зад граница да поискат съгласие за провеждане на избори

Днес изтича срокът, в който ръководителите на българските мисии зад граница трябва да поискат съгласието на приемащата държава за провеждане на избори на 9 юни т.г. и разкриване на секции в дипломатическите и консулските мисии и извън тях...

публикувано на 14.04.24 в 10:58

В Канада ще честват Ден на България в Шипка, Онтарио

От Генералното консулство на България в Торонто поканиха наши сънародници в Канада и канадските граждани да отпразнуват заедно Деня на България в град Шипка. Градчето в провинция Онтарио е основано преди повече от 150 години, а името му е вдъхновено..

публикувано на 14.04.24 в 05:05
Росен Плевнелиев (вдясно)

Президентът Росен Плевнелиев сред лекторите на Bulgaria Wants You в Берлин

С видео на чужденци, избрали да живеят в страната ни, започна днешният кариерен форум за българи в чужбина “Кариера и живот – защо в България?“, който се провежда в Берлин.  “ Живеем в 21-ви век и има много мостове и начини, с които да бъдеш близо..

публикувано на 13.04.24 в 15:49