Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пижо и Пенда - най-любими на първокласниците от Българското училище “Звънче“ в Сърбитън

Снимка: Българско училище "Звънче" / фейсбук

Първокласници от Българското училище “Звънче“ в Сърбитън, Великобритания, вече се подготвят за Баба Марта, става ясно от публикация във фейсбук.  

Заедно със своите учители децата участваха в творческите работилници за изработка на мартеници в учебното заведение. Така чрез символите на пролетта те се докоснаха до традициите, свързани с първия ден от месец март. 

От училището разказказаха, че най-предпочитаните за направа мартенички са били червено-белите човечета Пижо и Пенда. 

Българското училище “Звънче“ отваря през 2008 г. и в него се провежда обучение по български език и литература, история и география на България за ученици от 1 до 12 клас, както и по български език за децата от предучилищна възраст. Училището организира и извънкласни дейности, сред които детски народен хор, танцов ансамбъл “Звънче“, литературен клуб “БългарЧЕТА“ и клуб по изобразително изкуство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Годишна конференция на АБУЧ` 2024

Българското образование зад граница дискутират преподаватели от училищата ни в чужбина

Всяко лято по традиция български учители отблизо и далеч се събират, за да отчетат какво са свършили, къде са срещнали проблеми, както и за да обменят опит и практика. Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели..

публикувано на 22.07.24 в 15:36

Българският патриарх Даниил се срещна с Асоциацията на българските училища в чужбина

Негово Светейшество Българският патриарх Даниил прие на 19 юли, в Синодалната палата, Управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина, съобщи на сайта си Българската патриаршия.  Председателят на асоциацията Петя..

публикувано на 20.07.24 в 00:08

България осигури автобус за учениците от българското средно училище в Братислава

Нов автобус, осигурен от МОН, ще превозва учениците до Българското средно училище "Христо Ботев" в столицата на Словакия - Братислава, през новата учебна година. Досега там се обучаваха 96 ученици, като за следващата учебна година вече има записани близо..

публикувано на 19.07.24 в 15:08