Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Македонският културно информационен център представя нова книга на български

Снимка: БТА

Публиката в София ще може да се запознае с романа „Боксьорът от Нова махала“ на македонския писател Владимир Плавевски. Представянето ще е в Културно-информационния център на Северна Македония на 27 февруари от 18:30 ч.

Новоиздадената книга ще бъде представена от българския издател и литературен критик Пламен Тотев и от преводачите Мариян Петров и Таня Попова.

През съдбата на уличния бияч от своето детство Дери Катила, авторът запознава читателя с всички изпитания, през които са преминали хората в Скопие до съдбоносното земетресение през 1963 г. „Боксьорът от Нова махала“ е носител на престижната македонска литературна награда „Стале Попов“ за  2020 г. Плавевски (1948-2023) има многостранна писателска кариера, включваща романи, разкази, драми и радиопиеси.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента

Легендата на българската естрада Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента. Отличието беше връчено след нейния концерт на 20 май в Народния театър "Иван Вазов" за изключителната значимост на цялостното ѝ творчество към българската..

публикувано на 21.05.24 в 14:10
Снимка: Facebook /Българско неделно училище „Св. св. Кирил и Методий “ - Атина

Да съхраниш езика си, да опазиш своята идентичност далеч от дома… в Атина

"Емиграция – доброволното или насилствено напускане за дълъг период от време на страната на обитаване и заселване в друга страна, причинено от някаква отрицателна промяна в живота, била тя природна, икономическа или военна." 861 054 са българите..

публикувано на 21.05.24 в 12:15

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00