Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Македонският културно информационен център представя нова книга на български

Снимка: БТА

Публиката в София ще може да се запознае с романа „Боксьорът от Нова махала“ на македонския писател Владимир Плавевски. Представянето ще е в Културно-информационния център на Северна Македония на 27 февруари от 18:30 ч.

Новоиздадената книга ще бъде представена от българския издател и литературен критик Пламен Тотев и от преводачите Мариян Петров и Таня Попова.

През съдбата на уличния бияч от своето детство Дери Катила, авторът запознава читателя с всички изпитания, през които са преминали хората в Скопие до съдбоносното земетресение през 1963 г. „Боксьорът от Нова махала“ е носител на престижната македонска литературна награда „Стале Попов“ за  2020 г. Плавевски (1948-2023) има многостранна писателска кариера, включваща романи, разкази, драми и радиопиеси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български успех на Международния турнир на младите физици в Будапеща

Българският отбор се представи на изключително високо ниво по време на Международния турнир на младите физици (IYPT) в град Будапеща, където участваха 38 страни от целия свят. Родните ни състезатели заслужено спечелиха сребърни отборни медали...

публикувано на 27.07.24 в 10:25

"Въпрос на вкус“ – едно щастливо връщане назад в миналото без политически привкус

За "живота едно време", но с любов, уважение и без политически привкус разказва документалната лента на Мария Вълкова "Въпрос на вкус". Идеята за създаването ѝ се ражда на един обяд, когато Мария за пореден път вижда простата храна, с която..

публикувано на 27.07.24 в 10:05

Пожарът в Гърция е прехвърлил границата с България

Два военни хеликоптера от България ще се включат днес в гасенето на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница. На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. От рано..

публикувано на 27.07.24 в 09:53