Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Македонският културно информационен център представя нова книга на български

Снимка: БТА

Публиката в София ще може да се запознае с романа „Боксьорът от Нова махала“ на македонския писател Владимир Плавевски. Представянето ще е в Културно-информационния център на Северна Македония на 27 февруари от 18:30 ч.

Новоиздадената книга ще бъде представена от българския издател и литературен критик Пламен Тотев и от преводачите Мариян Петров и Таня Попова.

През съдбата на уличния бияч от своето детство Дери Катила, авторът запознава читателя с всички изпитания, през които са преминали хората в Скопие до съдбоносното земетресение през 1963 г. „Боксьорът от Нова махала“ е носител на престижната македонска литературна награда „Стале Попов“ за  2020 г. Плавевски (1948-2023) има многостранна писателска кариера, включваща романи, разкази, драми и радиопиеси.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27

Дните на йога събират почитателите на духовни практики в България

За десета поредна година в дните около 21 юни много страни по света отбелязват празника на йога. В България от 15 до 23 юни 44 населени места, сред които най-големите градове – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен..

публикувано на 22.06.24 в 09:25

За 17-та година се провежда "София Прайд", както и шествие за семейството

17-ото по ред шествие "София Прайд" е насрочено за днес. Организаторите го определят като "най-голямото събитие в защита на човешките права в България". Тази година събитието ще премине под лозунга "България е и нашият дом". 8 успели в своята сфера..

публикувано на 22.06.24 в 09:05