Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Македонският културно информационен център представя нова книга на български

Снимка: БТА

Публиката в София ще може да се запознае с романа „Боксьорът от Нова махала“ на македонския писател Владимир Плавевски. Представянето ще е в Културно-информационния център на Северна Македония на 27 февруари от 18:30 ч.

Новоиздадената книга ще бъде представена от българския издател и литературен критик Пламен Тотев и от преводачите Мариян Петров и Таня Попова.

През съдбата на уличния бияч от своето детство Дери Катила, авторът запознава читателя с всички изпитания, през които са преминали хората в Скопие до съдбоносното земетресение през 1963 г. „Боксьорът от Нова махала“ е носител на престижната македонска литературна награда „Стале Попов“ за  2020 г. Плавевски (1948-2023) има многостранна писателска кариера, включваща романи, разкази, драми и радиопиеси.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16

Най-високото виенско колело гостува на София

Столичният "Студентски" парк е домакин от 13 до 16 юни на седмото издание на "Парк фест". По този повод, за първи път в София гостува и най-високото виенско колело, с височина от над 22 метра, което някога е било поставяно в столицата. Огромното,..

публикувано на 13.06.24 в 09:05
Снимка: FB / Elizabeth.Kostova.Foundation

Поезията среща природата на литературен фестивал в София

От 13 до 20 юни София е домакин на 16-ото издание на международния литературен фестивал "СтолицаЛитература". Тази година темата е „Поезия/Природа“, посветена на взаимовръзката между поетичното изкуство и околната среда в свят, в който природата не..

публикувано на 13.06.24 в 08:15