Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас е домакин на Фестивал за училищен театър на испански език

Снимка: БТА

От 28 февруари до 1 март в Бургас ще се проведе XXIV Национален фестивал за училищен театър на испански език. Във фестивала, организиран от посолството на Испания в България, ще участват ученици от 25 училища от цяла България. Идеята на форума е чрез магията на театъра да се популяризират испанският език и култура. В инициативата участват близо 250 ученици и 40 испански и български учители, които са започнали подготовката на пиесите си още от септември 2023 г., съобщават от Община Бургас.

Отличилите се с първа и втора награда ще представят страната в XXV Международен фестивал за училищен театър на испански език, който ще се проведе във Варшава (Полша) между 22 и 26 април 2024 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Британската галерия The Wilson представя колекция от картини на български емигрант

Галерия и музей The Wilson в британския град Челтнъм показва уникална колекция от картини на български емигрант, който в продължение на дълги години е живял и работил на Острова. Експозицията съдържа творби  на Амедео Модиляни, Ванеса Бел, Пабло Пикасо,..

публикувано на 28.04.24 в 10:10

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10

Диан Костов показва в Брюксел нови измерения на християнското изкуство

Българският автор Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация "Кръстопът – цената на избора". 17-метрови сцени от живота на Христос и Св. Богородица, ще са на фасадата на националната базилика „Светото сърце“..

публикувано на 21.04.24 в 07:10