Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското посолство в Анкара даде прием за националния празник 3 март

Снимка: БТА

Прием в посолството на България в Анкара се състоя по повод националния празник на България 3 март. Вицепрезидентът на Турция Джевдет Йълмаз присъства на приема. Сред гостите имаше още много високопоставени турски представители, чуждестранни посланици и дипломати.  

Посланикът на България в Турция Ангел Чолаков приветства гостите и посочи, че България и Турция са съседи, партньори, съюзници и приятели. Той изтъкна силното сътрудничество между двете страни в енергетиката, отбраната, граничната сигурност, инвестициите, търговията, културата и образованието. "Заедно ние непрекъснато изграждаме още по-силно партньорство във всички възможни области", подчерта посланикът.

Турският вицепрезидент Джевдет Йълмаз поздрави по повод националния празник "приятелския български народ“ от името на турската държава и турския народ. Той подчерта, че Турция и България са решени да засилват многостранното си сътрудничество, основано на взаимно доверие и разбирателство. Добави, че следващата среща на Съвета за сътрудничество на високо равнище ще се проведе в София през тази година, а идните дни на дипломатическия форум в Анталия ще бъде посрещнат българският президент Румен Радев. Йълмаз благодари още веднъж за солидарността, проявена от правителството и народа на България след разрушителните земетресения през февруари 2023 г., и изтъкна, че тази подкрепа, оказана в трудни времена, няма да бъде забравена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Посолство на Република България в Япония

Японски хотели популяризират българската кухня

От първата половина на май до 12 юли 2024 г. в шест хотела от веригата HULIC в Япония, в партньорство с Посолството на България в Токио се организира Фестивал на българската кухня, съобщават във Фейсбук от дипломатическата ни мисия в Страната на..

публикувано на 21.05.24 в 16:23

Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента

Легендата на българската естрада Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента. Отличието беше връчено след нейния концерт на 20 май в Народния театър "Иван Вазов" за изключителната значимост на цялостното ѝ творчество към българската..

публикувано на 21.05.24 в 14:10
Снимка: Facebook /Българско неделно училище „Св. св. Кирил и Методий “ - Атина

Да съхраниш езика си, да опазиш своята идентичност далеч от дома… в Атина

"Емиграция – доброволното или насилствено напускане за дълъг период от време на страната на обитаване и заселване в друга страна, причинено от някаква отрицателна промяна в живота, била тя природна, икономическа или военна." 861 054 са българите..

публикувано на 21.05.24 в 12:15