Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паркингите на КАТ се препълниха с автомобили, отнети от пияни шофьори

Снимката е илюстративна

Полицията в Пловдив вече няма къде да съхранява автомобили, конфискувани след приетите законови промени, според които се изземват колите на пияни и дрогирани шофьори, предаде БНТ. Само за последните 6 месеца пловдивската полиция е конфискувала близо 130 автомобила. За голяма част от тях вече има окончателно решение на съда за отнемане в полза на държавата. Някои от тях обаче са в съсобственост, което усложнява процедурата. Търговете за другите се обявяват от НАП мудно, а на обявяваните търгове няма купувачи, тъй като иззетите автомобили са произведени предимно преди 2010 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Мин. Ивайло Иванов

Пострадалите при пожарите ще получат еднократни държавни помощи за щетите

Агенцията за социално подпомагане създаде възможно най-бързо организация за оказване на подкрепа на семействата, пострадали при пожарите в страната, съобщи пресцентърът на ведомството. Социалните работници приемат на място заявления за отпускане на..

публикувано на 18.07.24 в 14:29
Милен Митев

Всяка минута поне 110 000 души слушат програмите на БНР

С три гласа "за" и два "против" членовете на Съвета за електронни медии приеха отчета на генералния директор на БНР Милен Митев за дейността на медията в периода октомври 2023 - април 2024 г. Против гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева. Митев..

публикувано на 18.07.24 в 13:32

Якоб ван Бейлен и неговата уникална колекция от стари български килими

Казва, че отдавна не се чувства чужденец в България. Тук е неговият дом, научил е българския и подобно на повечето ни сънародници се вълнува от политическата ситуация в страната. Но най-голямата му страст, това, което изпълва дните му със светлина..

публикувано на 18.07.24 в 13:00