Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 3 март - повече облаци, малко дъжд и малко слънце

Снимка: Лили Големинова, БНР

През нощта слаби валежи от дъжд ще има на места в източната половина от страната, докато от югозапад облачността ще продължи бавно да намалява. Минимални температури между 1° и 6°, в София - около 2°. в неделя преди обяд над Югозападна България ще преобладава слънчево време, докато над останалата по-голяма част от страната все още ще е предимно облачно. След обяд облачността ще продължи да намалява, но над североизточните и планинските райони ще е значителна и на отделни места там ще превали. Максимални температури между 10° и 15°, в София - около 13°.
Над планините облачността ще е значителна, на места главно в следобедните часове с превалявания от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Повече слънце ще има преди обяд над масивите от Югозападна България. Максималната температура на 1200 m ще е около 8°, на 2000 m - около 1°.
Над Черноморието ще е предимно облачно, но ще е почти без валежи. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, над южните райони до предимно слънчево време. Температурата на морската вода е 7°-8°.
На Балканите облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места ще превали слабо. Най-топло ще е в Белград - 20°, най-студено - в Букурещ - 11°.
Средиземноморски циклон ще е причина за облачното и дъждовно време в Италия. В района на Алпите валежите ще са от сняг. В Бискайския залив валежите ще са интензивни, а по крайбрежието на Баска област и Гаскония ще има и гръмотевици. В Португалия валежите ще са от дъжд, докато над източната половина от Испания ще превалява дъжд и сняг, на юг ще е без валежи и облачността ще е разкъсана. На Британските острови ще е облачно, но ще е почти без валежи. Над Германия и централноевропейските страни ще е предимно слънчево. Скандинавския полуостров и Източна Европа ще са в обширна област от високо атмосферно налягане, с ниска слоеста облачност или мъгла. В южните райони на Норвегия и северните от Финландия и Европейска Русия ще има валежи от сняг. Най-студено на територията на Европа ще е в Москва - 2°, най-топло в Белград - 20°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59