Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ниагарският водопад в бяло, зелено и червено по случай националния празник на България

Ниагарски водопад
Снимка: Милена Чорбаджийска

За четвърта поредна година Ниагарският водопад беше осветен в цветовете на българското знаме в чест на националния ни празник. В 22,00 ч. в неделя водната каскада на Ниагарския водопад светна последователно в бяла, зелена и червена светлина.

Над 200 сънародници от провинция Онтарио пристигнаха около канадската част на водопада, за да отпразнуват 146-ата годишнина от Освобождението на България.

Тази година цветовете не бяха подредени като в трикольора, както сме свикнали, а бяха представени последователно – бяла, зелена и червена светлина. Това в началото малко обърка всички ни, но въпреки това настроението сред българската общност беше страхотно”, каза генералният ни консул в Канада Велислава Панова, по чиято идея се осъществи спектакълът.БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35
Ваня Которова

Ваня Которова от Будапеща - за народознанието като смисъл и възможност за себепознание

Легендарна е славата на българските градинари в Унгария, започнали да пристигат там още през ХІХ в. и допринесли за развитието на земеделието в тази централноевропейска държава. Те са причината и до днес в Унгария името „българин“ да звучи..

публикувано на 21.04.24 в 15:18

Сънародниците ни в Коядо Виялба отпразнуваха българската пролет

Сънародниците ни в Коядо Виялба (Мадрид) отпразнуваха своя най-любим сезон с фолклорния концерт спектакъл “Българска пролет”. Събитието беше организирано от фолклорната танцова група “Пъстър Хоровод”. В концерта се включиха много български състави,..

публикувано на 21.04.24 в 11:34