Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

33 училища и детски градини ще бъдат построени до 2027 г.

2
Снимка: Радио Шумен

Започва изграждането на 33 нови училища и детски градини, а други 57 сгради ще бъдат реконструирани и обновени, съобщи образователният министър в оставка Галин Цоков.

Проектите ще бъдат осъществени по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024-2027, за която правителството е осигурило 240 млн. лв.

Целта на проектите е да се намали недостигът на места в детските ясли, да се осигури здравословна среда за децата от тримесечна до тригодишна възраст, както и всички деца от 4 г. нататък да имат достъп до предучилищно образование в общински и държавни институции близо до дома си. 24 хил. ученици пък ще успеят да преминат на едносменен режим и това ще създаде условия за по-високо качество на тяхното образование.


 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15