Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златна Стилияна Николова на Гран при в Марбея

Стилияна Николова
Снимка: БТА

Стилияна Николова спечели златния медал в многобоя на турнира по художествена гимнастика от веригата Гран При в испанския град Марбея. Второто място извоюва Тахмина Икромова от Узбекистан, а третото – световната шампионка Даря Варфоломеев от Германия.

Другата българска гимнастичка Ева Брезалиева започна отлично състезанието, но на последното съчетание с лента допусна сериозни грешки, които й отредиха седмото място.

Днес Николова и Брезалиева ще изиграят седем от общо осем финала на отделните уреди.

Най-успешният български футболист Христо Стоичков беше в спортния дворец “Елена Бенитес” в Сан Педро Алкантара, където се провежда състезанието, и се срещна с нашите гимнастички, за да им пожелае успех.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Светлана Каменова

Европейска титла за Светлана Каменова в бокса

Светлана Каменова спечели първата си европейска титла на шампионата по бокс в Белград. В категория до 57 кг състезателката, която след по-малко от три месеца ще участва на олимпиадата в Париж, победи рускинята Дария Абрамова. Още една българка –..

публикувано на 28.04.24 в 09:36
По трасето в Стара планина

740 бегачи се състезават в планинския маратон Коджа кая

Рекорден брой участници от осем държави застават днес на стартовете на планинския маратон Коджа кая. Домакин на шестото му издание е село Билка, разположено в източната част на Стара планина. По традиция маратонът започва с изгрева на слънцето и..

публикувано на 28.04.24 в 07:00
Боряна Калейн

Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Другата българка – Никол Тодорова, се класира на тринайсето място при дебюта си на състезание от подобен ранг. Титлата извоюва световната..

публикувано на 27.04.24 в 16:57