Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температури до 20 градуса в понеделник

Снимка: БГНЕС

През нощта от запад облачността ще се увеличава. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в София – около 5°. В понеделник облачността ще бъде предимно значителна, следобед от запад ще завали дъжд. Вятърът от юг ще се усили и ще бъде умерен, северно от планините – силен и поривист. Температурите ще се повишат още и максималните ще бъдат предимно между 15° и 20°, в София - около 17°.

В планините облачността ще бъде предимно значителна, следобед от запад ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 м – от сняг. Вятърът ще бъде до бурен, следобед – временно ураганен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 12°, на 2000 м – около 4°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, на морската вода – 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала и вечерта ще се усилва.

На Балканите ще бъде ветровито с умерен, близо до северните планински склонове силен и поривист южен вятър. Ще преобладава облачно време, в западната част с валежи, значителни по крайбрежието на Адриатическо море. В Атина ще бъде 20 градуса, в Белград и Истанбул – 17, в Букурещ – 15.

В по-голямата част от Западна Европа и в централната част на континента ще бъде облачно с валежи от дъжд – значителни в западните райони на Германия, в Белгия и Нидерландия, на места в Полша, Чехия, Словакия и Унгария. Над северните райони на Пиренеите ще превали дъжд, а сняг ще вали в Алпите. На Скандинавския полуостров ще бъде предимно облачно и мъгливо. Слънчево ще бъде в Балтийските страни, Беларус и Източна Украйна, в западните райони от Европейска Русия, а в останалата част ще вали сняг. В Рим ще бъде 15 градуса, в Мадрид – 14, във Виена – 13, в Париж – 12, в Мюнхен – 11, в Стокхолм – 4, в Санкт Петербург – 2, в Москва - 1

В Мелбърн ще бъде 36 градуса, в Кейптаун – 30, в Чикаго – 18, в Ню Йорк – 10.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59