Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български производители представят свои вина на световното изложение “Провайн 2024 г.“ в Дюселдорф

Снимка: МЗХ

Двайсет и шест български винопроизводители представят своя продукция на най-голямото в света международно изложение за вино и спиртни напитки “Провайн 2024 г.“ в Дюселдорф, съобщи Министерството на земеделието и храните. Събитието се открива днес и ще продължи до 12 март.

Българските червени, розе и бели вина са изложени на щанд с площ от 202 кв.м. Промотират се и вина, вписани в Европейския регистър на защитените наименования за произход и защитени географски указания.

Над 5700 изложители от 60 държави представят своята продукция и над 50 хил. професионалисти от цял свят се очаква да посетят изложението.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Таратор

Българската кухня влезе в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas, предаде БНР Варна. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на потребителите на..

публикувано на 22.06.24 в 17:11

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27

Дните на йога събират почитателите на духовни практики в България

За десета поредна година в дните около 21 юни много страни по света отбелязват празника на йога. В България от 15 до 23 юни 44 населени места, сред които най-големите градове – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен..

публикувано на 22.06.24 в 09:25