Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за силен вятър в осем области на Югоизточна и Южна България

Снимка: БГНЕС

Във вторник, минималните температури в България ще са между 6 и 11°. в София 6°. През деня ще се задържи облачно, с временни прекъсвания ще вали. По-големи валежи ще има на изток. Привечер, от северозапад дъждът ще спира. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в столицата 14°.

По Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, на места количествата ще са значителни. Температурите на въздуха ще са до 11°-12°. Температурата на морската вода е 8°- 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е облачно и дъждовно, над 1800 метра височина ще пада сняг. Температурата на 1200 м. надморска  височина ще е до 6°, на 2000 м. до 0°.

В сряда, температурите ще са без промяна. В Дунавската равнина и източните райони, с временно силен вятър от северозапад ще нахлува студен въздух. Ще е облачно и дъждовно, в планините над 1300 м. ще вали сняг.

В Европа, дъжд ще вали на Британските о-ви, в Бенелюкс, в северните и западните райони от Франция. На Пиренейския п-ов времето ще е слънчево. В централноевропейските страни и в Централното Средиземноморие ще е облачно с дъжд. Валежи от дъжд и сняг ще има в крайните южни райони от Швеция, в Прибалтика и в Централна Украйна.

На Балканите ще е облачно и дъждовно. Значителни по количество ще са валежите в източните райони и по Адриатика.

В Лондон и Париж ще е 12° и 11°. В Берлин и Москва се очакват 13° и 2°. В Мадрид и Рим ще е до 16° и 17°. В Белград и в Истанбул ще е 16°, в Букурещ 14°. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 20°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 9° и 1°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 18 °и 4°. В Лос Анжелис се очакват 17°, в Маями и в Мексико сити ще e 26° и 29°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 23° и 28°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 18°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ изслуша кандидатите за генерален директор на БНР, предстои избор

Съветът за електронни медии днес изслуша последните трима кандидати за генерален директор на Българското национално радио преди да направи избора си на 17 октомври т.г. Седем души се състезават за поста – сегашният директор Милен Митев,..

публикувано на 16.10.24 в 17:17
Народен театър

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура. Това показват данни от национално социологическо проучване на социологическа агенция "Алфа рисърч" по поръчка на проектите "Фабрика за идеи" и "Обсерватория за..

публикувано на 16.10.24 в 17:03

28 октомври ще бъде неучебен ден в училищата с изборни секции

28 октомври (понеделник) ще бъде неучебен за учениците от училищата в страната, в които има разположени избирателни секции. Това се посочва в заповед на министъра на образованието и науката Галин Цоков. "Денят след изборите за Народно събрание се..

публикувано на 16.10.24 в 16:48