Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалните предпочитания на българите са пъстри, сочи проучване на „Тренд“

Снимка: Pixabay

Музикалните предпочитания се различават според местожителство, възраст и образование, сочи първото в България проучване на музикалните нагласи, направено от агенция „Тренд“ в края на 2023 г. Три четвърти от българите слушат музика ежеседмично, 43% всеки ден и те са предимно млади хора. Т. нар. естрада е по-популярна сред групата над 50 години. Поп фолкът е предпочитан от по-младите под 50 години и с по-ниско образование, особено в малките населени места. Народната музика се слуша предимно от поколението над 50 години. По жанрове водещ е поп фолкът - 17%, следва поп - 15%, рок – 14 на сто, естрада - 12%, народна музика - 6% и класическа музика – 5 на сто. Радиото е водещ източник за слушане на музика за 39% от анкетираните.Следват телевизията и интернет платформите. 56% слушат музика вкъщи, 21%  в колата. 71% са заявили, че не ходят на концерти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37