Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикантите от X-R@Y са готови с новата си песен – "Върни се при мен"

Снимка: facebook.com/xray.bg

Група X-R@Y, известна с нестандартните си звукови търсения, включващи гъдулка, е готова с нова песен – "Върни се при мен". Тяе посветена на спомена за летните емоции и търсенето на лятото и любовта вътре и извън нас.

Носталгичната нотка на текста се допълва и от богатия аранжимент, в който можем да доловим някои ретро влияния от класическия рок на 80-те и 90-те години на миналия век, но пречупени през модерния звук.

Вокалите на песента са пълни с емоция – дълбоки, шепнещи, понякога с дрезгави нотки, а кулминацията е запазена за финала. Тук отново присъства запазената марка на групата – българският народен инструмент гъдулка, която обаче само допринася и обогатява звученето, като показва широките възможности и потенциал на този инструмент.

Музиката и текстът са на Николай Димитров, аранжиментът е дело на Веселин Кирев, Николай Димитров, Николай Николов, Мариян Живков и Симеон Германов. По идея на автора ѝ Николай Димитров, впесента сериозна роля има и електрическата китара, която бележи и някои промени в звученето на групата.

Идеята за "Върни се при мен"се ражда преди около десет години, но едва сега получава своята реализация, която е свързана с работата по записи на нови песни за втори албум на X-R@Y.

Редактор: Диляна Трачева


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15