Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Мистерията на българските гласове“ и „Quarto“ Quartet излизат пред софийската публика

Снимка: БТА

„Мистерията на българските гласове“ и „Quarto“ Quartet представят „Гласове и струни“ в столичната зала „България“. След успешно представяне в Италия в градовете Белуно и Венеция в началото на февруари 2024, изпълнителите отново се събират пред родна публика на 3 април. В Италия концертите предизвикали буря от аплодисменти и голям отклик сред зрителите, съобщава БТА. Млада зрителка посочва, че е слушала хорове от цял свят, но чутото е твърде различно от всичко познато: „Очаквахме нещо типично, но комбинацията от класическия звук на квартета и гласовете на хора беше огромна изненада! Получи се перфектно и сме щастливи, че имахме възможността да я открием“.

Проектът на композитора Георги Андреев „Гласове и струни“, имаше премиера по време на 54-ия международен фестивал „Софийски музикални седмици“ (2023).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25