Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летен езиков лагер за българчета, които учат в чужбина

Снимка: Моята България-езиков лагер

Летен езиков лагер за деца с български корени, но живеещи в чужбина, организира Образователен център „Усмивки“ в партньорство с Община Търговище. Това съобщи БТА по информация на учителя по български език и литература Светлана Храброва.

"Идеята е децата да изживеят и усетят България“, обясни Храброва. Лагерът в Търговище, под надслов "Моята България", ще се проведе в две смени – между 22 и 28 юли и между 5 и 11 август, а записването е до 10 май. В него могат да участват деца от 9 до 15 години.

Участниците ще проведат поход в Преславската планина, ще палят лагерен огън, ще има българска дискотека и киновечер, еднодневна екскурзия до Мадарския конник и Преслав, археолози ще повдигнат завесите на миналото на древния Мисионис, децата ще могат и да се потопят в магията на българския фолклор.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Домът на Ася Илкова

Ася Илкова от Сарасота, САЩ: Има много нови българи тук, благодаря за съпричастността

В окото на урагана природата замря за час, казва Ася Илкова, която посрещна опустошителната природна стихия "Милтън" в дома си в Сарасота, където живее от 10 години. "Б яхме помилван и, поне в района, в който живея аз и доколкото се чувам с..

публикувано на 11.10.24 в 14:45
Тампа Бей

Ива Димитрова от Тампа, Флорида: След урагана очаквам затруднено прибиране на евакуираните по домовете

Ураганът "Милтън" удари Флорида в един много чувствителен период, когато жителите на Тампа Бей все още се възстановяваха от предишната разрушителна природна стихия – "Хелийн", каза за Радио България Ива Димитрова. По думите и, няма..

публикувано на 11.10.24 в 13:50

В окото на бурята: Наши сънародници във Флорида от първо лице за урагана "Милтън"

Ураганът "Милтън", който достигна в четвъртък Западното крайбрежие на САЩ не предизвика очаквания катастрофален воден прилив. Въпреки това нанесените щети са огромни. До момента властите съобщават за 10 човешки жертви, но броят им се..

публикувано на 11.10.24 в 12:10