Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Променлива облачност в неделния ден с температури до 17°

Пролет край село Лъжница
Снимка: Миглена Иванова

През нощта от запад облачността ще се увеличава и над западната половина от страната ще е значителна. Минимални температури между 2° и 7°, в София - около 3°. В неделя облачността ще е променлива, в западните райони по-често значителна и на места там ще има превалявания от дъжд. Максимални температури между 12° и 17°, в София - около 12°.
Над планините облачността ще бъде предимно значителна, преди обяд по върховете и мъгливо. Главно след обяд на места в западните масиви ще превали дъжд, над 1700 m - слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 6°, на 2000 m - около 0°.
По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. 
Значителна ще е облачността над по-голямата част от Балканския полуостров. На много места в западната половина от полуострова ще има валежи от дъжд, по-значителни в Южна Гърция.  Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще е в северозападните и източните райони. Най-студено на Балканите ще бъде в София - 12°, най-топло - в Букурещ, Скопие и Атина (18°). 
Облачно с валежи от дъжд ще е в Западна Европа и северозападните райони на Пиренейския полуостров. Предимно слънчево ще е времето в Централното Средиземноморие, по-голямата част от Централна Европа и Скандинавския полуостров. Значителна ще е облачността над по-голямата част от Източна Европа. Валежи, предимно от сняг, ще има в Северна Полша, района на Прибалтика и в северозападните и южните райони на Европейска Русия. Температурите на континента ще варират от 1° в Стокхолм до 22° в Мадрид.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите спират, но температурите остават ниски

В понеделник в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до вечерта ще спират. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, следобед на места в Югозападна България – до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен,..

публикувано на 29.09.24 в 18:30
Димитър Костов от Смолян (вляво)

Петдесет дрона рисуват сърце в световния ден за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания

С инициативата “Разходи се с кардиолога си” в големи български градове беше отбелязан днешният Световен ден на сърцето. Организаторите от Дружеството на кардиолозите в България акцентираха върху редовната умерена физическа активност, която е..

публикувано на 29.09.24 в 18:15

Тамбурата, гъдулката и кавалът скоро може да изчезнат от сцените

Традиционни народни инструменти, сред които тамбура, гъдулка и кавал, до 10-15 години ще изчезнат от българските сцени, ако не бъде обърнато внимание на изпълнителите на фолклорна музика. Това показва анализ от теренно проучване на Българската..

публикувано на 29.09.24 в 16:35