Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 24 март във Валенсия ще има консултации за българите по социални въпроси

Снимка: Милена Димитрова

Информационно-консултативен ден за български граждани организира на 24 март Генералното консулство на България във Валенсия със съдействието на Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Мадрид. Събитието ще е от 10 до 13 ч. местно време в сградата на дипломатическата ни мисия във Валенсия на адрес: C/Antonio Suarez, 48, 46021. „Целта на събитието е българите да получат актуална и достоверна информация по законодателството за видовете пенсии, обезщетения, болнични, здравноосигурителни права в България и Испания, в това число по европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност“, посочват от мисията. Допълнителни въпроси могат да се задават на електронен адрес: socialbg.madrid@gmail.comГражданите, желаещи да получат консултация, трябва да се регистрират на адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMEiUAl4JBONoMwmyXtq0mpa44YHTimfz8_1jjAkWI0-fXyQ/closedform Местата са ограничени, предупреждават от Генералното консулство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Работилничка за боядисване на яйца организират българите в Австралия

Работилничка за боядисване на яйца организира днес българската асоциация "Родина" в австралийския град Пърт, съобщават сънародниците ни на страницата си във Фейсбук. Събитието ще се проведе в местния Български клуб от 13:00 до 15:00 часа. Всички..

публикувано на 27.04.24 в 08:45
Илюстративно изображение

Диктовка по български език – за рождения ден на българското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Атина

С диктовка, посветена на 24 май, ще започнат честванията на 20-ата годишнина от създаването на българското неделно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Атина, Гърция. Диктовката ще се проведе на 10 май от 18:00 часа в сградата на школото на ул...

публикувано на 26.04.24 в 01:05
Булчиза е с голям туристически потенциал

Българска помощ за развитие на туризма в албанската община Булчиза

Проект, финансиран от България, ще повишава капацитета на служителите в администрацията на Община Булчиза, Източна Албания за развитието на селския и планинския туризъм в региона, в който живее и немалка част от българското национално малцинство в..

публикувано на 25.04.24 в 20:10